Online πρόγραμμα εκπαίδευσης για νέους επιχειρηματίες

Το Σχολείο επιχειρηματικότητας είναι μια εκπαιδευτική εμπειρία εξ αποστάσεως για να δημιουργήσεις την επιχείρηση σου!

Τι είναι το Business School.gr

Το Business School.gr είναι ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης για νέους επιχειρηματίες μέσα από online μαθήματα επιχειρηματικότητας, με ανάλυση όλων των βασικών πεδίων που χρειάζονται για ένα επιχειρηματικό ξεκίνημα.

Ο εκπαιδευόμενος θα έχει τη δυνατότητα να μελετήσει θέματα που σχετίζονται με τη στρατηγική, την ηγεσία και την σωστή λήψη αποφάσεων.

Στόχος του προγράμματος είναι να στηρίξει νέους επιχειρηματίες στα πρώτα τους βήματα, εφοδιάζοντάς τους με τα απαραίτητα εργαλεία για να δημιουργήσουν μια βιώσιμη επιχείρηση.

Το σεμινάριο είναι εξ αποστάσεως και απευθύνεται σε υποψήφιους και ενεργούς ιδιοκτήτες μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων και ελεύθερους επαγγελματίες.

Ο ανταγωνισμός που καλείται να αντιμετωπίσει ο επαγγελματίας είναι πολύ μεγάλος, γι’ αυτό και θα πρέπει να δεχθεί την κατάλληλη εκπαίδευση με σκοπό τη σταθερή ανάπτυξη και τελικά τη βιωσιμότητα της επιχείρησής του.

 

Η επιχειρηματικότητα είναι για όλους!

Το πρόγραμμα αφορά νέους στο επιχειρείν, και όχι στην ηλικία, είτε έχουν μια καινοτόμα ιδέα είτε όχι. Δεν απαιτείται έγκριση της αίτησης συμμετοχής όπως συμβαίνει για τις start-ups.

Οποιαδήποτε επιχειρηματική ιδέα, εάν εκτελεστεί σωστά, μπορεί να εξελιχθεί σε μια βιώσιμη επιχείρηση.

Το Business School ωθεί στην αναζήτηση νέων επαγγελματικών διεξόδων, στην παρακίνηση και την εκπαίδευση υποψήφιων επιχειρηματιών για την ίδρυση μικρών επιχειρήσεων, που θα δημιουργήσει νέες επιπλέον θέσεις εργασίας τόσο για τους επιχειρηματίες όσο και για το προσωπικό που μπορεί να προσλάβουν.

Η εκπαίδευση έχει διαδραστική και άριστη πρακτική εφαρμογή, σε αντίθεση με τα προγράμματα της αγοράς στη διοίκηση επιχειρήσεων, τα οποία έχουν υψηλό κόστος και προσφέρουν κατά κύριο λόγο θεωρητικές γνώσεις.

Ιδανικός επιχειρηματίας και ηγέτης γεννιέσαι ή γίνεσαι;

Το Business School.gr φιλοδοξεί να εμπνεύσει νέους ανθρώπους να τολμήσουν να πραγματοποιήσουν ή έστω να δοκιμάσουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες και δυνατότητες, χωρίς να φοβηθούν. 

Δε στοχεύει απλά στο να εκπαιδεύσει νέους και υφιστάμενους ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων, αλλά να τους μεταλαμπαδεύσει την επιχειρηματική αντίληψη και φιλοσοφία.

H επιτυχία τελικά έρχεται όταν αναπτύσσονται συνδυαστικά και οι δύο ιδιότητες ενός ελεύθερου επαγγελματία:

 1. Ειδικός στο αντικείμενο της δραστηριότητας του και
 2. Επιχειρηματίας-Έμπορος.

Μέγιστη σημασία έχει η εκτέλεση. Δηλαδή ο άνθρωπος και το όραμα που βρίσκονται πίσω από την προσπάθεια.

Τα οφέλη του σχολείου επιχειρηματικότητας

 • Πρακτικό εργαστήριο. Παρέχει συμπυκνωμένες γνώσεις για τη δημιουργία και λειτουργία μιας νέας επιχείρησης με άμεση εφαρμογή. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν και θα διαμορφώσουν ένα ολοκληρωμένο Business Plan πάνω στην επιχειρηματική τους ιδέα.
 • Διδάσκονται από επιχειρηματίες. Οι εκπαιδευτές είναι ενεργοί επιχειρηματίες, άνθρωποι με δική τους επιχείρηση, που γνωρίζουν τις πραγματικές συνθήκες της αγοράς σήμερα.
 • Παρακίνηση. Μπορεί να δώσει ερεθίσματα, να παρακινήσει και να προκαλέσει τη σκέψη του επιχειρηματία ώστε να κάνει πιο ολοκληρωμένη αξιολόγηση των επιλογών που έχει και να εξελίξει την επιχείρηση του/της συνολικά.
 • Δεν υπάρχουν κριτήρια συμμετοχής. Μπορούν να το παρακολουθήσουν όλοι όσοι θέλουν να ξεκινήσουν ή να εξελίξουν μια οποιαδήποτε επιχειρηματική δραστηριότητα, ανεξάρτητα από το βαθμό καινοτομίας.
 • Εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Online παρακολούθηση μέσω ZOOM από οποιοδήποτε μέρος, οποιαδήποτε πόλη.
 • Έμπνευση. Δίνει την ευκαιρία στους εκπαιδευόμενους να ακούσουν πολλές ιδέες και να εμπνευστούν από επιτυχημένες επιχειρηματικές ενέργειες και τακτικές.
 • Συνεργασία. Οι συμμετέχοντες μπορούν να αλληλεπιδράσουν και να συνδεθούν με άλλους επαγγελματίες

Τα μαθήματα – Οι εκπαιδευτικές ενότητες​

 • Ηγεσία. Διαχείριση του οράματος, Personal Branding του επιχειρηματία, μοντέλα και εργαλεία υλοποίησης στόχων και επίλυσης προβλημάτων, Τεχνικές ανάπτυξης Ηγεσίας, Διαχείριση της αλλαγής, ευρηματικότητα και καινοτομία
 • Business plan. Σύνταξη και ανάλυση επιχειρηματικού σχεδίου, Σχεδιασμός προϊόντος και υπηρεσίας, έρευνα αγοράς και ανάλυση του ανταγωνισμού
 • Φορολογικός σχεδιασμός. Διαδικασία ίδρυσης εταιρείας, Επιλογή νομικής μορφής, εταιρικά θέματα, υποχρεώσεις
 • Οικονομική διαχείριση. Λογιστικά βιβλία, ταμείο, μείωση φορολογίας και ΦΠΑ, φιλοσοφία ελέγχων, μεγιστοποίηση κέρδους
 • Νομικά θέματα. Πνευματική ιδιοκτησία, Εφαρμογή GDPR, δικαιώματα και υποχρεώσεις, ευθύνες και κυρώσεις
 • Συναισθηματική νοημοσύνη. Ανάπτυξη εμπιστοσύνης με πελάτες, διαχείριση και αξιοποίηση του ανθρώπινου παράγοντα, τεχνικές επικοινωνίας και εξυπηρέτησης υποψήφιων και σταθερών πελατών
 • Μάρκετινγκ. Τρόποι προβολής και διαφήμισης, Digital Marketing (social media, website, eshop, google)
 • Μορφές χρηματοδότησης. Επιδοτήσεις και προγράμματα ΕΣΠΑ
 • Παρουσίαση επιχειρηματικών σχεδίων. 

Λεπτομέρειες συμμετοχής

Το Business School.gr είναι ένα ολοκληρωμένο σεμινάριο εκπαίδευσης για την έναρξη και λειτουργία νέας επιχείρησης με πρακτικές γνώσεις που εφαρμόζονται άμεσα.

Υλοποιείται μέσα από έναν εξ αποστάσεως κύκλο 7 online μαθημάτων επιχειρηματικότητας σε τμήματα έως 10 ατόμων μέσω της εφαρμογής ΖΟΟΜ.

Για την πρακτική αξιοποίηση των διδακτικών ενοτήτων, το εκπαιδευτικό υλικό περιέχει ερωτηματολόγια, αναπαραστάσεις ρόλων, videos και ομαδικές ασκήσεις.

Θα πραγματοποιούνται μικρές συνεντεύξεις από ανερχόμενους επιχειρηματίες ως guests, οι οποίοι θα παρουσιάζουν σε σύντομο χρόνο την δική τους ιστορία.

Η παρακολούθηση απαιτεί τη χρήση κάμερας, μικροφώνου, καλής σύνδεσης δικτύου και ένα όσο το δυνατόν πιο ήσυχο περιβάλλον με τις ελάχιστες παρεμβολές.

Μετά το τέλος όλου του προγράμματος μαθημάτων παρέχεται βεβαίωση παρακολούθησης.

Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων για κάθε κύκλο είναι δέκα (10) άτομα, για να υπάρχει σωστή πρακτική εφαρμογή. Συνεπώς για να ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφής και να γίνει κατοχύρωση της θέσης συμμετοχής, απαιτείται να καταβληθεί ως προκαταβολή τουλάχιστον το 50% του συνολικού κόστους.

Online σεμινάριο για την δημιουργία νέας επιχείρησης

 • Διάρκεια: 3 εβδομάδες
 • E-learning ζωντανή εκπαίδευση
 • 100% πρακτική εφαρμογή
 • Τμήμα 8-10 ατόμων
 • Κάθε Δευτέρα και Τετάρτη 18:00-20:00
 • 7 online μαθήματα
 • Επόμενος κύκλος 10 Ιανουαρίου 2022
 • Κόστος παρακολούθησης: 250,00€

Οι εκπαιδευτές

Θέμης Αξιώτης

Φοροτεχνικός-Business Mentor, Ιδρυτής pkp.com.gr

Θεοδώρα Παλιούρα

Λογίστρια-Φοροτεχνικός, Ιδιοκτήτρια PKP IKE

Μιχαήλ Ζηδιανάκης

Δικηγόρος - Ιδρυτής e‑nomika.gr

Άγγελος Μουρατίδης

Ιδιοκτήτης Inyourcity.gr Digital Agency

Στέφανος Βαγιάνος

Σύμβουλος επιδοτούμενων προγραμμάτων - Ιδιοκτήτης spaces3d.gr

Δήλωση Συμμετοχής

Έχεις μια επιχειρηματική ιδέα που θέλεις να υλοποιήσεις;

Ετοιμάζεσαι να ξεκινήσεις τη δική σου επιχείρηση;

Δήλωσε συμμετοχή για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα επιχειρηματικότητας Business School.gr 


  • Έχετε απορίες;

  businessschool.gr © 2021 -